Wat is goede kinderopvang waard?

Een vertrouwde omgeving voor uw kinderen als u er even niet bent, is onbetaalbaar. Een plek waar ze zich veilig kunnen ontwikkelen. Waar er iemand is die om ze geeft. Wij van Kinderoase zijn supertrots op onze nanny’s en gastouders, die dit dagelijks mogelijk maken.

Natuurlijk doet onze club dit vanuit passie. Ze smeren echter wel graag een boterhammetje tussen de middag, zowel voor de kinderen als zichzelf. Deze boterham moet ergens van betaald worden. Gelukkig kent Nederland de Tegemoetkoming Kindertoeslag, die het voor ons allen mogelijk maakt samen te werken.

Wat kost kinderopvang via Kinderoase mij per uur?

Realistisch gezien, vrij weinig. Weinig? Met een gemiddeld jaarinkomen tussen de €40.000 en €80.000 betaalt u slechts een klein deel van het salaris van uw nanny uit uw eigen portemonnee.

Uw toetsingsinkomen is namelijk van belang voor de hoogte van de Tegemoetkoming Kindertoeslag. Deze vergoeding van het Rijk varieert naar gelang uw inkomen.

Voor de lagere inkomens wordt in 2024 tot 96% van de kinderopvang kosten vergoed. Deze vergoeding wordt geleidelijk minder bij een hoger inkomen, maar biedt met een toetsingsinkomen van €60.000 nog steeds 80,6% compensatie voor de opvangkosten van uw eerste kind. Voor tweede en volgende kinderen is de tegemoetkoming bij dit toetsingsinkomen maar liefst  94,5% van de opvangkosten.

Hierbij geldt een maximum uurtarief (ook wel plafondtarief) in de gastouderopvang van €7,53 per kind per uur. Dit houdt in dat het hebben van een nanny aan huis vaak interessant wordt vanaf 2 of 3 kinderen.

Het minimum geadviseerde tarief voor onze nanny’s is namelijk €17,00 per uur. Met drie kinderen tegelijkertijd onder de hoede van een nanny, mag dit uurtarief worden verdeeld en heeft u de meeste profijt van de Kinderopvangtoeslag.

Een voorbeeld

Persoonlijke offerte?

Waarschijnlijk heeft uw gezin niet exact 20 uur per week opvang nodig en een toetsingsinkomen van €60.000.

Wij voorzien u graag van een  maatwerk offerte op de keukentafel. Dan bent u er niet alleen zeker van dat u de best mogelijke opvang voor uw kinderen regelt, maar weet u ook vooraf wat dit gaat kosten.

Kinderopvang voor uw drie kinderen
Met 20 opvanguren per week per kind en
een inkomen van €67.000,- per jaar.
Bureaukosten per jaar €3.960
Opvanguren per jaar (48 werkweken: 960 uur) €16.320
Totaal per jaar €20.280
Opvangkosten per kind per uur €7,04
Tegemoetkoming Rijk (plafondbedrag €7,53):
– Uw oudste kind (93,5% van €7,04) €6,58
– Uw middelste kind (93,5% van €7,04) €6,58
– Uw jongste kind (78,7% van €7,04) €5,54
Opvangkosten per uur zelf betalen €2,42