Uw persoonlijke kinderopvangberekening

Let op: vul als kind 1 uw jongste kind in.

Wij geven graag helder inzicht in het financiële plaatje van onze kinderopvang. Omdat dit beeld natuurlijk per gezin verschilt, hebben we een compacte offertetool ontwikkeld.

Deze bestaat uit 3 onderdelen:

1. Gastouder of nanny

Bent u op zoek naar een tweede thuis voor uw kinderen? Of heeft u liever een nanny aan huis, die voor uw kinderen zorgt? Omdat een nanny op minder kinderen tegelijk kan passen gezien de locatie, is deze dienstverlening iets prijziger. Met deze offertetool is een vergelijk tussen een gastouder of nanny ook zo gemaakt.

2. Aantal kinderen

Bent u op zoek naar kinderopvang voor uw eerste kindje? Dan kunt u hier direct de gewenste opvanguren voor invullen. Zijn er meer kinderen in uw gezin die een warme gastouder of nanny nodig hebben, gebruik dan de blauwe knop ‘Voeg kind toe’ om het juiste aantal kinderen te laten verschijnen. Per kind kunt u de benodigde opvanguren opgeven. Deze hoeven niet allemaal gelijk te zijn. Vul uw jongste kind in als Kind 1, in veel gevallen is dit het kindje met de meeste opvanguren.

3. Belastbaar inkomen

Uw belastbare inkomen geeft ons de mogelijkheid om direct te berekenen welke kinderopvangtoeslag voor u van toepassing is. Dit gaat aan de hand van de Kinderopvangtoeslagtabel, welke staffels bevat voor de tegemoetkoming op basis van uw belastbaar inkomen en het aantal kinderen waarop u Kinderopvangtoeslag aanvraagt. Een tweede kindje krijgt namelijk meer tegemoetkoming dan een eerste kindje.

Belangrijk

Kinderoase pijl

Maximaal te declareren uren
Uw Kinderopvangtoeslag is gekoppeld is aan het aantal uren dat u werkt. Voor dagopvang en buitenschoolse kunt u maximaal 140% van de arbeidsuren van de minst werkende ouder declareren.

Minimum afnames
Bij een nanny wordt gerekend met een minimum afname van 12 uur per week. Bij gastouderopvang geldt een minimumafname van 5 uur per week.

Plafondbedrag
Het plafondbedrag is €7,53 per uur per kind. Dit is het maximumbedrag per uur waarover u recht heeft op kinderopvangtoeslag.

Vragen?

Neem vrijblijvend contact met ons op. We vertellen u graag over de exacte opbouw van uw kinderopvangkosten.