In Alle berichten, Social media

Dit is een slogan van ons marketing bureau en geeft goed weer waar Kinderoase naar toe wil. Professionele en vertrouwde kinderopvang bieden in de vorm van gastouderopvang en thuis-opvang middels nanny service. Maar hoe breng je de boodschap goed over in een tijd waarin je op internet overspoeld wordt door aanbieders in kinderopvang? Een zoekterm analyse van Google laat ons zien dat op het woord kinderopvang gemiddeld 12.000 gebruikers per maand zoeken met een aanbod van zo’n 11.400.000 hits.

Tijd dus om na te denken waarmee wij onszelf kunnen onderscheiden ten opzichte van onze con-collega’s. Hoezo con-collega’s? Eenvoudig weg omdat wij niet iedere aanbieder zien als concurrent, maar veelal als collega. Binnen de Vereniging Gast Ouder Branche (VGOB) en branchevereniging Kinderopvang zitten fijne collega gastouderbureaus, waar wij over het algemeen op gebied van wet- en regelging goed overleg mee voeren en brainstormen over hoe wij ons gezamenlijk product op een goede manier onder de aandacht kunnen brengen. Niet alleen onder potentiele klanten (lees: vraagouders), maar zeker ook bij de ambtenaren in Den Haag.

Naast onze zoekterm analyse, waarbij we in overleg met ons marketing bureau een inventarisatie maken waar Kinderoase zich weet te onderscheiden, zal ook de website meer aan moeten sluiten bij de huidige tijd. Waar mensen voorheen veelal via een computer beeldscherm de informatie lazen, wordt de informatie nu grotendeels gewonnen op de bank via de ipad of iphone.

Al met al zullen wij ons bezig moeten gaan houden met zaken die ons tot enkele weken geleden (wereld) vreemd waren; CMS – open Source Platform – plugins – responsive template etc. etc. Begrijpt u het nog?