In Alle berichten, Handige weetjes

Tijdens de lunch lees ik vaak vakliteratuur. Zo ook vandaag als mijn oog valt op een artikel ‘dood door brood’.  Met een hap brood  in mijn mond begin ik direct te lezen. ‘Gelukkig, het gaat over eenden en niet over mensen’ is mijn eerste gedachte. Als ik verder ga lees ik iets wat mij totaal niet bekend  is. Ik besluit dan ook direct dit artikel te plaatsen via ons weblog. Want hoe vaak gaan wij (gast) ouders niet even de eendjes voeren?

Het is slecht om eenden brood te voeren. Dit is niet hun natuurlijke voedsel. Dat is algen en eendenkroos. Eenden kunnen 30 jaar oud worden, maar door het eten van brood worden ze vaak niet ouder dan 2 jaar, aldus journalist Yvonne Kroonenberg in het programma Vroege Vogels. Maar met de kleintjes naar de vijver is juist zo leuk. KIDDO heeft een oplossing: koop eendvriendelijke voeding, bijvoorbeeld Vivara.  Zij zijn verbonden aan de Vogelbescherming. Dit is op verschillende plekken gemakkelijk online te bestellen! Uit het werkveld van KIDDO: hét pedagogisch vakblad voor de kinderopvang